Tahttan çekilme kararı dünyada şok etkisi yarattı! Nedeni oğlunun evliliği mi?

Kraliçe’nin 55 yaşındaki Veliaht Prens oğlu Frederik, hakkında bir süredir Meksikalı oyuncu Genoveva Casanova ile ilişki yaşadığı yönünde iddialar var. Lecturas dergisi, Kasım ayında Casanova ile Veliaht Prens’in İspanya’nın başkenti Madrid’de gezerken çekilen fotoğraflarını yayınlamıştı. Bu fotoğraflar, Veliaht Prens’in evliliği üzerinde ciddi bir baskı yaratmış ve Prenses Mary’nin de eşinden uzaklaşmasına neden olmuştu.

Prenses Mary, Noel için eşi olmadan Avustralya’ya giderek ailesini ziyaret ederken, Kraliçe’nin ‘beklenmedik’ kararının oğlunun evliliği ile ilgili olabileceği ileri sürüldü.

20 yılı aşkın süredir Danimarka Kraliyet Ailesi’ni takip eden yazar ve yorumcu Phil Dampier, “Kraliçe’nin oğlunun evliliğinin parçalanmasından ve kraliyet ailesinin Mary’i kaybetmesinden korktuğu için bu adımı atmış olması olası” değerlendirmesinde bulundu.

Kraliçe II. Margrethe’nin kararının ‘ihanet’ haberlerinden yalnızca birkaç ay sonra gelmiş olmasının ‘olağandışı bir tesadüf’ olduğunu savunan Dampier, Veliaht Prens ve Prenses’in iki hafta içinde yeni kral ve kraliçe ilan edileceğini ve bu duruma ayak uydurmak durumunda olduklarını söyledi. Dampier, “Kraliçe, bunun aralarındaki farkları onarıp evliliklerini kurtaracağını düşünüyor olabilir” diye konuştu.

Bu iddialar henüz resmi olarak doğrulanmadı ancak, Kraliçe’nin bu kararının arkasında oğlunun evliliği ile ilgili bir nedenin olabileceği ihtimali, Danimarka Kraliyet Ailesi’nin geleceğini yakından ilgilendiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir