Niğde Okullarında İklim Dostu Eğitim Projesi Uygulanıyor

Niğde’deki Okullarda Çocuklara İklim Dostu Eğitim Veriliyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen ‘İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi’ projesi kapsamında, kasaba okullarında çocuklara yağmur suyu hasadı ve kompost eğitimi veriliyor.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Deveci, yaptığı açıklamada, “Çocuklara kompostun ne olduğunu, neden karton serdiğimizi, dalların önemini ve doğal gübrenin ne olduğunu anlatıyoruz. Sonra okul bahçesinde hep birlikte uygulama yapıyoruz ve bu bahçeyi yağmur suyu ile nasıl sulayabileceğimizi gösteriyoruz. Bu bahçeler bir okul için sürdürülebilirlik adına verilebilecek en güzel hediyedir” dedi.

Deveci, çocuklara verilen eğitimlerin onların gelecekteki meslek seçimlerine dahi etki edebileceğini vurgulayarak, ailelere de bu bilgilerin aktarılmasıyla farkındalığın geniş çevrelere yayılacağını belirtti. Yağmur suyu hasadı sistemlerinin her evde kolayca uygulanabileceğini belirten Deveci, bu sistemin özellikle kırsalda her evde, hatta şehirdeki binalarda bile uygulanması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Verilen teorik eğitimin ardından kompost yapımını ve yağmur suyu hasadı yöntemlerini öğrenen öğrenciler, okullarının bahçelerinde uygulama gerçekleştirdi.

Proje ile çevre dostu bir yaşam tarzı benimsemesi hedefleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SEMA TEKELİ – Yerel

Related Posts

YKS kılavuzunda erişilebilirlik güncellemesi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzu, engelli adaylara yönelik sınav uygulamalarında önemli değişikliklerle güncellendi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kararları doğrultusunda yapılan düzenlemeler, okuyucu, işaretleyici, ek süre ve büyük punto kitapçık gibi desteklerin kapsamını genişletti.

Hindistan-Pakistan askeri gücü karşılaştırması (TABLOLU) || Gemi, asker, uçak ve nükleer güç bilgileri

Hindistan ve Pakistan’ın askeri anlamdaki gücü, çeşitli farklılıkları göz önüne seriyor. Hindistan özellikle deniz ve hava gücünde, toplam asker sayısında ve teknolojik kapasitede önde iken, Pakistan nükleer caydırıcılık ve taktik nükleer silahlarda bu farkı kapatıyor. Peki, Hindistan’ın ve Pakistan’ın askeri gücü, gemi ve uçak sayısı ne durumda? İşte, Hindistan ve Pakistan askeri güç karşılaştırma tablosu

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası “Dönemler Arası Yolculuk: Barok’tan Çağdaşa” konseri verecek

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası “Dönemler Arası Yolculuk: Barok’tan Çağdaşa” konseri verecek

Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın afet hazırlık çalışmalarını açıkladı

Bakan Tekin, afet hazırlık çalışmaları kapsamında, 54 bin 151 öğretmen ve personele yangın eğitimi, 1 milyon 240 bin 657 öğrenciye afet farkındalık eğitimi verdiklerini duyurdu.

Harvard Üniversitesi, Trump Yönetimine Dava Açtı

HARVARD Üniversitesi, federal fonları durduran Trump yönetimine dava açtığını duyurdu. Harvard Üniversitesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın fonları dondurma kararına karşı dün Boston’daki federal mahkemede dava açtı. Konuyla ilgili açıklamayı …

Suna Tanas’ın Cenazesi Düzenlendi

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan Bahri Tanas ile Ahmet Oğuz Tanas’ın anneleri Suna Tanas (84) vefat etti. Suna Tanas için Muratpaşa Camiinde kılınan cenaze namazına Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Milli Eğitim Bakanlığı Sınav …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir