Emeklilere müjde gibi müjde! Asgari ücreti bilen isim kendin emin… ‘Kesin olacak’ diyerek duyurdu

Erdursun, yaptığı son paylaşımda emeklileri sevindirecek bir iddia öne sürdü. Sosyal medya hesabından emekliye zamla ilgili oldukça net bir iddiada bulunan Erdursun, “Emekliye zam konusu dediğim gibi olacak, 7.57’ye ilave gelecek!” diye yazdı.

Seyyanen zam ne kadar olacak?

Erdursun, kendi Youtube kanalında yaptığı konuşmada, “Yüzde 37.57 oranında bir enflasyon çıktı 6 aylık dönem için. Şimdi bu enflasyon farkı emeklilerin aylıklarına yansıtılacak. Yansıtıldıktan sonra kök aylık meselinde en düşük emekli aylığı ne kadar olacak konusu merak ediliyor. Emeklinin beklediği en önemli konu seyyanen artış.

Temmuz ayında devlet memurlarına 8077 liralık seyyanen artış yapıldı. Şöyle yapıldı, öncelikle devlet memurlarının aylıklarına yüzde 17,55 gibi enflasyon farkı yansıtıldı. Daha sonra üzerine 8 bin lira eklendi. Yani üzerine önce 8 bin lira eklenip daha sonra da enflasyon farkı verilmedi. Ben de size aynı yöntemle aylıklarınızın enflasyon farkıyla ne olacağı, enflasyon farkının üzerine 8 bin lira eklersek ne olacağı yönünde bir hazırlık yaptım” ifadelerini kullanmıştı.

Erdursun’un iddiasına göre, emeklilere yapılacak seyyanen zam 8 bin TL olacak. Bu durumda, en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL’den 15 bin 500 TL’ye çıkacak.

Erdursun’un iddiasının doğru olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. Ancak, Erdursun’un daha önce asgari ücret tahmininde de doğru çıkması, bu iddianın da gerçek olma ihtimalini artırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir