Bunlar denizden çıktı. Motosiklet tüplü televizyon ne ararsan var

İstanbul’un sembol yerlerinden Ortaköy İskele’de İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İSTAÇ iş birliğiyle su altı temizliği yapıldı.

Denizin içinde balıktan başka herşey vardı. Tüplü televizyonu bile denize atmışlar. Görüntüler yok artık dedirtti.

Dalgıçlar tarafından denizden; motosiklet, tüplü televizyon, darbuka, matkap, market arabası, lastik, yazıcı, hortum, silah ile bir de mermere bağlanarak atılmış muska çıkarıldı. Deniz Hizmetleri Şube Müdürü İlker Aslan, ” Her sene 10 futbol sahası büyüklüğünde atık topluyoruz” dedi.

Çevre Haftası ve 8 Haziran Marmara Denizi Günü etkinlikleri çerçevesinde, toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla harekete geçen 7 dalgıç, Ortaköy İskelesi’nden denize daldı ve su altı temizliği yaptı.

Denize ne bulursa atmışlar..

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve İBB iştiraki İSTAÇ tarafından düzenlenen etkinlikte, ekosisteme zarar veren atıklar iskelede sergilendi. Kıyı temizliğinin ardından dalgıçlar, suda Türk bayrağı açtı.

Dalgıçların dip temizliğinde şişe ve plastik bardakların yanı sıra motosiklet, otomobil lastiği, silah, matkap, kablo, elektrikli ısıtıcı ve darbuka gibi çeşitli malzemeler çıkarıldı.

Deniz Hizmetleri Şube Müdürü İlker Aslan, “Kıyılar, plajlar ve deniz yüzeyinde günde ortalama 130, 140 metreküp civarında atık çıkarıyoruz. Her sene 10 futbol sahası büyüklüğünde atık topluyoruz” dedi.

Etkinlikte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Şube Müdürü İlker Aslan, “Biz bu etkinliği yılda belirli zamanlarda yapıyoruz. Fakat bugüne özel dikkat çekebilmek amacıyla daha farklı bir organizasyon düzenledik. Daha önce yapmış olduğumuz dalış esnasında çıkarmış olduğumuz atıkların sergisini hem de anlık olarak çıkarılan atıkların sergilendiği bir organizasyon yaptık.

Biz yaklaşık müdürlük olarak her gün bu işlemleri yapıyoruz. Sabah gün ağarmaya başlayınca, akşam hava kararıncaya kadar her gün kıyı ve plaj temizliği yapıyoruz. Günlük ortalama 130, 140 metreküp civarında atık çıkarıyoruz”

Denizden bir mermere bağlı bir muska bile çıkarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir